مخفف واژه medium density fiberboard است که جزو فرآورده های چوبی محسوب می شود. MDF نوعی تخته فیبر است که به روش خشک تولید می گردد.دربmdf را پس از تولید می توان روکش نمود. روکش های تزئینی علاوه بر زیبایی به دوام وکاربردآن در محیط هایی مانند آشپزخانه کمک می کند...
MDF چیست ؟
مخفف واژه medium density fiberboard است که جزو فرآورده های چوبی محسوب می شود. MDF نوعی تخته فیبر است که به روش خشک تولید می گردد.دربmdf را پس از تولید می توان روکش نمود. روکش های تزئینی علاوه بر زیبایی به دوام وکاربردآن در محیط هایی مانند آشپزخانه کمک می کند. روکش ملامینه متداولترین نوع روکش برای درب mdf می باشد که در این فرآیند کاغذ دکوراتیو آغشته به رزین تحت فشار و حرارت بر روی تخته چسبانده می شود.
انواع درب های mdf
درب MDF با روکش PVC
دراین درب ها طرح موردنظربوسیله cnc روی mdf اجرا می شود و سپس روکش های pvc با ضخامتهای ۰/۲ یا ۰/۴ روی آن وکیوم می شود به طوری که کاملا در تمام شیارهای pvc حرکت کرده وپس از روکش کردن pvc طرح cnc بطورکامل قابل مشاهده است .
لازم به ذکر است در برخی از مدلها به صورت برجسته ،ترکیب با شیارهای cnc اجرا می شود بدین صورتکه برجستگی ها جداگانه طراحی و ساخته شده. و سپس این قطعات روی درب چسبانده می شوندودرنهایت همانند قبل روکش pvc وکیوم می شود .این دربها نیازی به رنگ آمیزی ندارند و اصطلاحا خود رنگ هستند.
آشنایی با درب pvc
درب MDF روکش چوب
یک لایه نازک ورق چوب رابروی mdf پرس می کنند این لایه چوب رااز گونه های مختلف چوب تهیه می کنند . درب های mdf ساخته شده با این ورق نیاز به رنگ آمیزی دارند.
رایج ترین mdf روکش چوب در صنعت درب mdf روکش ملچ می باشد . دربهای ساخته شده با این ورق با نام دربmdf روکش ملچ یا به اختصاردرب روکش ملچ می شناسند.ورق مورد استفاده در درب روکش ملچ با ضخامتهای ۳، ۵، ۸ میلیمترمی باشد.درب ملچ با روکش ۳ میل را بیشتر برای دربهای داخلی استفاده می کنند ودرب ملچ با روکشهای ۵ و۸ میل را برای درب ورودی استفاده می کنند.
درب MDF خام ۳ میل
ورق خام ۳ میلی متر را بدون هیچ روکشی اغلب برای ساختن درب های کمد دیواری استفاده می کنند. این درب ها نیاز به رنگ آمیزی دارند واز آنجایی که استفاده از این ورق جهت کاهش هزینه می باشد کم هزینه ترین شیوه رنگ آمیزی آن استفاده از رنگ های ساختمانی واجرا بوسیله غلطک می باشد.
درب MDF روکش ملامینه و یا کاغذی
ورق های mdf روکش ملامینه یا کاغذی که در ساخت درب mdf استفاده می شود دقیقا همان ورقهای مورد استفاده در کابینت ومبلمان اداری است . اما در صنعت درب از mdf ۳میل با روکش کاغذی و ملامینه معمولا برای ساخت دربهای کمد دیواری استفاده می شود وmdf های ۸ و۱۶ میل روکش ملامینه را در ساخت درب های کارشده در پارتیشن بندی های اداری استفاده می کنند .
هرچند استفاده از این ورقها برای ساخت درب های اتاقی ویا سرویسی نیز مشکلی ایجادنمی کند .اما به لحاظ هزینه ای وکیفی جایگزین های مناسب تری نیز وجود دارد که از آن جمله می توان به درب hpl اشاره کرد.
درب MDF لیزری
درب MDF لیزری mdf ای خام است که شیارهایی مشابه رگه های چوب درآن ایجاد میشود . از نظرفرم وظاهر شیار مشابه شیارهای ورقهای hdf است .این درب ها نیز نیاز به رنگ آمیزی دارند.
درب های ABS
آشنایی با درب ABS و مزایای آن
درب ABS به علت ضد آب بودن غالبا برای سرویس های بهداشتی استفاده می شود اما ا از آن ها برای درب اتاق و حتی در بعضی موارد جهتدرب ورودی نیز با طراحی خاص به کار می رود. از مزایای استفاده از درب ضد آب یا همان دربABS کاملاَ ضد خش و ضد آب می باشد . همچنین امکان تخم گذاری و رشد و نمو برای موریانه و حشرات موذی در درب ABS نمی باشد.
کابينت آشپزخانه
از روزگاران قديم طبقات چوبي و سنگي در محيط خانه و محل کار جهت استفاده از فضا، وجودداشته و مورد استفاده قرا رمي گرفته، امروزه با توجه به محدوديت منابع، بالا بودن قيمت چوب هاي ماسيو، وزن بالاي چوب مايسو و پيشرفت علوم استفاده از موادي همچون تخته خرده چوب، تخته فيبر (MDF) و انواع پانلها با روکش طبيعي يا مصنوعي بيشتر مورد توجه قرار گرفته است. يخچال، سينک و اجاق گاز ميباشد که به ترتيب هر کدام محل دپوي مواد اوليه آشپزخانه محل آماده سازي و پردازش مواد و بالاخره عمليات پخت و پز مواد است. در طراحي بايد نوع سيستم آشپزخانه مشخص گردد آشپزخانه را ميتوان راهرويي، L شکل، U شکل و يا V شکل طراحي نمود.
چيدمان کابينت بايد به گونه اي باشد که اولاً تشکيل و مستحکم باشد ثانياً تمام وسايلي که در يک زمان خاص مورد احتياج است در کوتاهترين زمان ممکن قابل دسترس باشد. به اين نکته مثلث دستيابي آشپزخانه مي گويند، اضلاع اين مثلث عبارتند از: يخچال، سينک و اجاق گاز ميباشد که به ترتيب هر کدام محل دپوي مواد اوليه آشپزخانه محل آماده سازي و پردازش مواد و بالاخره عمليات پخت و پز مواد است.
مزایا و شرایط نگهداری کابینت ام دی اف (MDF)
کابینتهای آشپزخانه MDF به آسانی تمیز میشوند و به همین دلیل برای استفاده در آشپزخانه بسیار ایدهآل و مناسب میباشند. هنگام خرید کابینتهای جدید یا روکاری کابینتهای قبلی، انتخابهای زیادی پیش رویتان قرار دارد. کابینت ام دی اف (MDF) اغلب گزینه مقرون به صرفه ای میباشد که هم در آشپزخانه و هم در سرویس بهداشتی و حمام کاربرد دارد. ام دی اف (MDF) از تختههای فیبر با دانسیته متوسط و پوششی از لایه نازکی از وینیل(Thermofoil)، تشکیل شده است اما میتواند طوری طراحی شود که بافت چوب را تداعی کند. اگر کابینتهای ام دی اف (MDF) را برای خانه تان مد نظر دارید، حتماً، مزایا و معایب (شرایط نگهداری) آن را در نظر بگیرید تا با آگاهی کامل تصمیم بگیرید که آیا انتخاب مناسبی برای طراحی کابینت آشپزخانه یا حمام تان میباشند یا خیر.
کابینت پی وی سی
کابینت پی وی سی (pvc) تشکیل شده از ورق پلی وینیل کلراید و به این دلیل پی وی سی نامگذاری شده است. بکار گیری ورق پی وی سی در این نوع کابینت از اهمیت بالایی برخوردار است که برخی از موارد را توضیح میدهیم. ۱-ورقهای کابینت پی وی سی در برابر محیطهای دارای رطوبت از مقاومت بالایی برخوردار است و موجب پوسیدگی نمیشود. ۲-پی وی سی یک ماده عایق صدا، گرما و الکتریسیته است. ۳-پی وی سی در برابر حرارت عایق خوبی دارد. ۴-پی وی سی نسبت به کابینت چوبی ضد حشره است. ۵-به علت چگالیپایین پی وی سی از وزن پایینتری نسبت به کابینتهای چوبی و ام دی اف برخوردار است. ۶-تولید و نصب پی وی سی نسبت به کابینت چوبی بسیار آسان و کم هزینه است. ۷-نگهداری کابینت پی وی سی نسبت به کابینت چوبی بسیار آسان تر است. ۸-ورقهای پی وی سی دارای رنگهای متنوعی است و به این دلیل احتیاج به رنگ شدن مجدد ندارد. از ورقهای پلی وینیل کلراید در ساخت کابینتهای حمام سرویس بهداشتی و سینگ ظرفشویی استفاده میشود؛ و در دیگر قسمتهای آشپزخانه کمتر از کابینت تمام پی وی سی استفاده میشود. بیشتر در محیط آشپزخانه از کابینتهای ام دی اف با روکش پی وی سی استفاده میشود. کابینت پی وی سی تنها یک نقص دارد و اینکه قابل تجزیه نمیباشد و ممکن است به محیط زیست آسیب برساند.